Wij werken niet voor eindgebruikers

Mooie dingen maken

Eerst de oplossing

Kwaliteit zonder consessies

Wie we zijn

 

Mooie dingen maken

‘Mooie dingen maken’, dat is wat ons drijft in het vak. Het voedt niet alleen de eigen motivatie, het stimuleert ook onze creativiteit. De oplossing ligt in veel gevallen niet voor de hand. Wij denken er graag in mee. Door te luisteren en vragen te stellen over papierkwaliteit, oplage, afmetingen en afwerking. Door te onderzoeken en doordachte voorstellen te doen, komen we samen tot maximaal resultaat. Maatwerk vanuit betrokkenheid en persoonlijke aandacht, het is onze aanpak. Die houding zit tot in onze vezels.


Eerst de oplossing

‘Gisteren klaar’, klinkt misschien als een grap, voor ons vooral een signaal dat de beschikbare tijd beperkt is. Zoeken naar de beste oplossing binnen de tijd die rest. Voor ons team is duidelijk dat er snel geschakeld moet worden. Ook buiten kantooruren zijn we beschikbaar om in spoedsituaties te doen wat nodig is. ‘Eerst de oplossing’, klinkt het dan.


Kwaliteit zonder concessies

‘Kwaliteit met een hoofdletter K.’ Eén principe binnen het familiebedrijf is nooit losgelaten: wij doen geen concessies aan de kwaliteit. Het leveren van kwaliteit is alleen mogelijk met de beste machines én gemotiveerde vakmensen. Een overtuiging die Rob Boter begin jaren 90 van de vorige eeuw van zijn vader overnam. En de lat ligt hoog. Offsetkopie werkt nog steeds exclusief voor de professionele industrie, waar kwaliteit altijd voorop staat.
 


Exclusief voor de grafische- en creatieve industrie

‘Uw klant blijft uw klant.’ U bent een A-merk in de grafische of creatieve industrie. Het digitaal drukwerk voor uw opdrachtgever besteedt u uit aan Offsetkopie. Naast een kwaliteitsproduct bent u bij ons van nog één ding verzekerd: wij zullen nooit rechtstreeks voor uw klant produceren, omdat wij niet voor eindgebruikers werken. Wij worden dus nooit uw concurrent. Ook daar kunt u op rekenen.


In vogelvlucht

Over onze geschiedenis kunnen we kort zijn. In 1966 startte Gerard Boter met de productie van offsetplaten en films voor drukkerijen. Inmiddels zijn daar pre-press en digitaal drukwerk aan toegevoegd.

In de jaren 80 liep Offsetkopie voorop met inslagschema’s en de indeling van drukvellen. Vooruitstrevend was later ook de mogelijkheid om lakplaten te leveren, waarmee drukwerk kon worden verfraaid of verpakkingmateriaal extra beschermd. Wij produceren nog dagelijks lakplaten, voor onder andere kartonnagedrukkers.

Midden jaren negentig investeerden we in de eerste digitale belichters. Bestanden aangeleverd op floppy disk werden - en dat was nieuw - op inslag belicht op schone films.

Met de eerste CTP-belichter was het belichten van films niet langer nodig. Dat leverde naast een aanmerkelijke kwaliteitsverbetering vooral een kostenvoordeel op. Al vrij snel daarna installeerden we de thermische CTP-belichters, die nog dagelijks honderden platen belichten tot het maximale formaat 1.372 x 1.702 mm.


Het opende de weg naar volgende stappen in moderne pre-press technieken en de aanschaf van de eerste digitale drukpers, de HP Indigo 5000. Inmiddels zijn we als eerste in Europa de trotse eigenaar en gebruiker van de HP Indigo 5900. De nieuwste generatie 7-kleurenpers die digitaal drukwerk op nagenoeg alle papiersoorten mogelijk maakt en de HP Indigo 5900 drukt tot 550mu.


Over ons huidige machinepark en de mogelijkheden, leest u meer in het machinepark