Wij werken niet voor eindgebruikers

Mooie dingen maken

Eerst de oplossing

Kwaliteit zonder consessies

Het machinepark

 

Nog voordat HP zijn nieuwe Indigo 5900 op Drupa 2016 lanceerde, draaide de machine al op volle toeren bij Offsetkopie. Wij waren dan ook de eerste in Europa! Voor ons een prachtige primeur, voor u een prachtige kans om het maximaal haalbare uit uw digitaal drukwerk te halen. Belangrijkste winstpunt: digitaal drukken kan nu op alle papiersoorten.

De voordelen:

 • Saffierinrichting op de pers, waardoor alle soorten papier nu mogelijk zijn
 • Witte inkt mogelijk voor donkere- en transparante materialen
 • 7 kleuren maakt het mogelijk ook uw unieke PMS (voor terugkerend werk) te drukken
 • ‘Adaptive half toning’ zorgt voor superieur fijne lijnen
 • 2.438 x 2.438 dpi
 • Drukken nu ook mogelijk op substraten vanaf 70 gram ongestreken en 80 gram gestreken
 • ‘Thick substrate kit’ voor drukken tot 550 mu, ook voor creditcard-achtige producten e.d.
 • Papierformaat tot 330 x 482 mm, drukformaat 310 x 450 mm
 • ‘One-Shot’ technologie, sluitproblemen op dikke en speciale substraten behoren tot het verleden

 

Naast deze 5900 maakt Offsetkopie al vele jaren gebruik van de HP Indigo 5000 7-kleurenpers. Een klassieker inmiddels van onbesproken gedrag en kwaliteit. Daarmee beschikken we nu over belangrijke extra capaciteit in digitaal drukken.

Met de Fujifilm Acuity Advance HD2565 UV-flatbed printer kunnen we veel aan, van flexibele materialen tot vele soorten platen voor binnen- en buitengebruik. De printer is uitgerust met de roloptie en dekwit.

De witte inkt maakt het overprinten van gekleurde of donkere ondergronden mogelijk. Tevens zijn er mogelijkheden voor het printen op transparant materiaal voor o.a. backlit-applicaties of het overprinten van wit als spotkleur. Vrijwel alle materialen, zoals Forex, Dibond, hout en metaal, zijn eenvoudig te bedrukken.

De UV-flatbedprinter maakt gebruik van de variabele dottechnologie, waarbij de druppelgrootte van de inkten kan variëren. Dit resulteert in een uitzonderlijk hoge printkwaliteit, zowel in kleine tekst, scherpe foto’s als in grote volvlakken. Het maximum formaat is 1.250 x 2.500 mm. Het substraat kan tot 50 mm. dik zijn. Wij printen in de hoogste kwaliteit, omdat opdrachtgevers waar wij mee werken net zo kritisch zijn als wij.

Offsetkopie beschikt over diverse posterprinters om posters van heel klein tot ruim boven het A0-formaat te kunnen printen. Kleine aantallen posters printen wij op 170/180 grams posterpapier. Dit is voor het kwalitatief hogere segment. Voor de grote aantallen gaan we – als dat is gewenst - over op een lager gramgewicht.

Om Matchprints te kunnen vervaardigen beschikken we over speciale software, een grootformaat Epson printer met 8 kleuren en een speciaal soort 'base' (het papier).
Wij maken al onze Matchprints met één standaard (ISO-coated) en op één soort papier (Matchprint PressWhite). Het resultaat is een kleurgekalibreerde proef, volgens de ISO-norm.
Elke proef wordt nagemeten met een speciale densitometer. De software maakt een rapport en beoordeling van de Matchprint. Valt een waarde buiten de norm (een vooraf ingestelde, marktconforme Delta-waarde) dan keurt de software de proef af en wordt het systeem opnieuw gekalibreerd.

 

Offsetkopie beschikt over één van de grootste thermische CTP-belichters in Nederland en maakt dagelijks honderden CTP-platen voor vele drukkerijen in Nederland. Onze Kodak VLF Trendsetter en de Lotem 800 belichten platen vanaf het allerkleinste formaat tot en met het grote formaat van 1.372 x 1.702 mm. Ook de dikte van deze CTP-drukplaat is variabel. We kunnen u CTP-platen leveren op 0,15 mm., 0,30 mm. en 0,40 mm. dikte.

Offsetkopie maakt uitsluitend gebruik van de Trillian plaat van Kodak. Deze platen garanderen de hoogste kwaliteit drukwerk en zijn standaard bestand tegen UV-inkten. De platen belichten wij zelfs met een ‘1-procents-punt’. U zult deze ook daadwerkelijk drukken. De kwaliteit wordt mede gerealiseerd met behulp van rasters tot 350 lpi, terwijl ook stochastische rasters mogelijk zijn. Als extra optie vervaardigen wij, indien gewenst, CIP-bestanden. De platen worden voor veel klanten in de machine voorzien van een Bacher ponsing.
Elke CTP-order die wij voor u vervaardigen, zal standaard voorzien zijn van een stand-lay-out proef. Wij garanderen dat alles wat op deze proef staat, ook op uw plaat zal staan.

Dagelijks belichten wij grote aantallen plano films voor (zeef)drukkerijen in Nederland. De MegaSetter Plus belicht films van heel klein tot en met het formaat 1.350 x 1.612 mm. Wij maken standaard gebruik van de Agfa films. Deze plano films zijn licht gematteerd en het betreft een iets dikkere film (0,18 mm.), met als voordelen dat deze minder vervormd en ook beter vacuüm zuigt.

De vraag naar spotlakken in offset is sterk gegroeid. Om aan die behoefte te kunnen voldoen, voorziet Offsetkopie in de productie van lakplaten geschikt voor toepassing van dispersie- en UV-lakken.
Wij leveren twee typen lakplaten:

 

 

 

 

 • Seal F 116 D, met polyester drager, 1,14 mm. dik
 • Seal F GOLD 116 D, met metalen drager, 1,14 mm. dik (voor betere passing)
 

Het maximale formaat is 900 x 1.200 mm.

Voor het vervaardigen van lakplaten kunt u een bestand aanleveren via mail of plaatsen op onze FTP-server. Wij belichten hiermee de lakplaat en zorgen voor de juiste verschaling over één zijde. Na de belichting wordt de plaat uitgewassen en gehard. De levertijd is normaal twee werkdagen, na ontvangst van het bestand.